Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Pomidorų užkandis, kurio skonis maloniai nustebins

Prisipažinkite, ką gaminate iš pomidorų? Dar visai neseniai pomidorus naudojau 3 patiekalams: šviežių daržovių salotoms, picai bei konservuotų pomidorų ruošimui. Visai neseniai sužinojau vieną labai puikų receptą: tai – pomidorų su svogūnais ir česnakais užkandis. Šio užkandžio skonis mane tikrai maloniai nustebino.

Šio patiekalo sudėtyje yra vienas „slaptas“ ingredientas. Tai – medus! Paklausite, ar jis dera su daržovėmis ir svogūnais? Net labai!

Jums reikės:

  • 5 pomidorų
  • 3 svogūnų
  • 4 česnako skiltelių
  • 4 arb. š. augalinio aliejaus
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • Šiek tiek baziliko
  • Šiek tiek aitriųjų pipirų
  • 1,5 arb. š. medaus
  • 0,5 arb. š. druskos

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Pomidorus supjaustykite maždaug 0,5-0,6 cm storio griežinėliais. Nuluptus svogūnus supjaustykite žiedais, o česnakus – smulkiais gabalėliais.

Sumaišykite medų ir citrinos sultis. Įpilkite augalinio aliejaus, įberkite baziliko, druskos ir aitriųjų pipirų.

Į stiklainio dugną sudėkite pirmąjį pomidorų sluoksnį. Įberkite smulkintų svogūnų ir česnakų. Viską kartokite tokia pat seka, kol sunaudosite visus ingredientus.

Užpilkite padažu, užsukite dangtelį ir gerai suplakite stiklainį. Bent pusvalandį palaikykite šaldytuve.

Štai ir viskas – užkandis jau paruoštas. Šį pomidorų užkandį galite patiekti prie įvairių patiekalų bei pasiimti į iškylą. Tikrai norėsite pakartoti!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---