Jums reikės:
Minkštintas sviestas – 230 gr.

Cukraus pudra – 100 gr.

Druska – 1/4 šaukštelio

Vanilės ekstraktas – 0,5 šaukštelio (arba 1 gramo vanilės)

Miltai – 330 gr.

Kiaušinis – 1 vnt.

Kaip gaminti sausainius:
Minkštą sviestą sumaišykite su milteliniu cukrumi iki vientisos masės, įberkite druskos, vanilės ekstrakto (arba 1 gramo vanilino), suberkite išsijotus miltus.

Taip pat, jei norima. galite pridėti tarkuotos citrinos žievelės ir šiek tiek muskato riešuto.

Išminkykite tešlą, padalinkite į 3 dalis, iš kiekvienos dalies iškočiokite 2–3 cm skersmens „dešrą“, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldiklį 10–15 minučių.

„Dešras“ sutepkite plaktu kiaušiniu, apvoliokite cukruje, supjaustykite 1,5–2 cm storio gabalėliais, sudėkite sausainius ant kepimo skardos.

Kepkite 180–190 laipsnių orkaitėje, 20–25 minutes, kol lengvai paruduos.
