Ketvirtadienis, 2 spalio, 2025

Naujausi

Nuostabiai purus pyragas be aliejaus. Aš jo ragavau prieš keletą metų ir jis man labai patiko!

Fantastiškas skaitytojos Ingridos receptas, kaip išsikepti purų pyragą.

Receptas gana paprastas ir net į tešlą nereikia pilti aliejaus ar sviesto.

Fantastiško skonio paslaptis slypi grietinėlėje. Būtinai išbandykite!

Jums reikės:

  • 1 puodelio cukraus pudros
  • 1 puodelio grietinėlės
  • 2 puodelių pusiau rupių miltų
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 5 kiaušinių
  • kepimo skardos 25×35 cm dydžio

Priedui – bet kurių iš šių ingredientų:

  • Abrikosų
  • Persikų
  • Braškių
  • Aviečių
  • Mėlynių

(galite naudoti šviežius ir konservuotus vaisius)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Kiaušinius su cukrumi išplakite iki putų konsistencijos.

Įpilkite grietinėlės ir išmaišykite.

Galiausiai į tešlą įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

Išmaišykite tolygią tešlą be jokių gumuliukų.

Supilkite tešlą į riebalais išteptą kepimo skardą.

Pridėkite vaisių – abrikosų, braškių, mėlynių – viską, ką turite namuose.

Jei dedate konservuotus vaisius, rekomenduoju nedėti tiek cukraus, bet, žinoma, tai priklauso nuo jūsų skonio. Jei mėgstate saldžius pyragus, šis purus pyragas bus kaip tik jums!

Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 min.

Leiskite pyragui atvėsti ir patiekite su šaukštu ledų, arba tiesiog apibarstykite cukraus pudra.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip sutaupyti atliekant medicininius tyrimus?

Norint laiku diagnozuoti ligas ir pradėti gydymą, svarbi sveikatos priežiūros dalis yra medicininiai tyrimai. Bet kai kurie tyrimai gali rimtai ištuštinti kišenes, ypač tie,...

Kaip atkurti dirvą po bulvių: svarbiausi žingsniai ir rekomendacijos

Bulvės – tai vienas iš dažniausių ir mėgstamiausių augalų mūsų soduose, tačiau po jų derliaus surinkimo būtina pasirūpinti dirvos atnaujinimu. Bulvės intensyviai išnaudoja dirvožemio...

---