Vargu ar kas atsisakytų tokių skanių pusryčių. Bulvės, kumpis, kiaušiniai yra abipusiai naudingi deriniai, tačiau pateikti visiškai naujai!
Sudėtis
- 4 vidutinės bulvės
- 4 kiaušiniai
- žalieji svogūnai
- 120 g kumpio
- druska ir prieskoniai pagal skonį
- 2 šaukštai miltų
- aliejus kepimui
Bulves nulupkite, susmulkinkite daržovių skustuvu. Galima pjaustyti ir peiliu, bet gabalėliai turi būti labai ploni.

Bulves pamirkykite vandenyje 7-10 minučių. Nupilkite vandenį. Į bulves suberkite susmulkintus žaliuosius svogūnus ir kumpį. Pridėkite druskos ir pipirų.

Taip pat į bulvių mišinį suberkite miltus ir sudėkite 4 kiaušinių baltymus (kol kas trynius atidėkite į lėkštę ir kuo nors uždenkite). Išmaišykite.

Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Dėkite porą šaukštų bulvių mišinio, centre padarykite duobutę.

Variantas nemėgstantiems skysto trynio: trynį supilti į centrą praėjus 3 minutėms po kepimo ant silpnos ir vidutinės ugnies.

Apverskite, pakepkite dar 3-4 minutes, nukelkite nuo ugnies. Trynys bus visiškai iškepęs.

Variantas mėgstantiems skystą trynį: bulvių mišinį apkepkite iš abiejų pusių 3-4 minutes, kol iškeps, apverskite, trynį dėkite į centrą, palaukite 20-30 sekundžių, nukelkite nuo ugnies.

Patiekite ant stalo.
