Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Lengvas ir purus keksiukas arbatos vakarėliui

Ingredientai

  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • cukrus – 1 puodelis
  • grietinė – 1 puodelis
  • sviestas – 200 g
  • vanilinis cukrus – 1 paketėlis
  • soda – 1 nepilnas šaukštelis
  • razinos arba džiovinti abrikosai – 0,5 stiklinės
  • miltai – 2 stiklinės
  • cukraus pudra – 2 valg. š.

Gaminimo eiga

  1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, įmuškite vieną kiaušinį, supilkite grietinę, suberkite vanilinį cukrų, miltus ir sodą.
  2. Išmaišykite tešlą, suberkite razinas arba smulkintus džiovintus abrikosus. Sudėkite į aliejumi išteptą formą.
  3. Kepkite 200°C temperatūroje 40–50 min. Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---