Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Riešutų pyragas: kvapnus ir labai skanus

Ingredientai

  • graikiniai riešutai – 200 g,
  • miltai – 200 g,
  • sviestas – 200 g,
  • medus – 150 g,
  • kiaušiniai – 3 vnt.,
  • kepimo milteliai – 2 šaukšteliai.

Gaminimo eiga

Sumaišykite minkštą sviestą, kiaušinius, medų, miltus ir kepimo miltelius. Suberkite smulkintus graikinius riešutus. Turi gautis skysta tešla, kaip blynams.

Pagal skonį galite pridėti razinų, džiovintų slyvų, abrikosų, kitų džiovintų ar cukruotų vaisių. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 190°C temperatūroje 40 minučių.

Jei norite, gatavą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---