Trečiadienis, 27 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Minkštas imbierinis moliūgų pyragas su graikiniais riešutais

Neseniai draugė pavaišino mane pyragu. Pyragas buvo labai skanus, apsidžiaugiau ir iškart paprašiau recepto. Įsivaizduokite mano nuostabą, kai sužinojau apie pagrindinį ingredientą, nes anksčiau jis man nepatiko. Jei atvirai, moliūgų pyragas užkariavo mano širdį.

Dabar moliūgų sezono įkarštis, todėl nusipirkti daržovę nekils jokių problemų. Norint gaminti moliūgų pyragą su riešutais, net nereikia gaminti tyrės – tereikia moliūgą sutarkuoti. Apelsinų žievelės bus dėl aromato, o graikiniai riešutai pridės intensyvaus skonio.

pyragas

Jums reikės:

  • Moliūgo 250 g
  • Graikinių riešutų 100 g
  • Apelsino žievelės 20 g
  • Kiaušinių 4 vnt.
  • Cukraus 150 g
  • Kvietinių miltų 150 g
  • Kepimo miltelių 10 g
  • Vanilino pagal skonį

Gaminimas:

Graikinius riešutus ir žievelę sumalkite į rupius trupinius. Moliūgą sutarkuokite stambia tarka.

Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su vanile ir puse cukraus, kol masė taps šviesi.

pyragas

Į trynių masę suberkite riešutus sumaltus su žievelėmis, moliūgą, miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.

Baltymus išplakite su likusiu cukrumi. Švelniai išmaišykite baltymų mišinį su likusiais ingredientais.

pyragas

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C.

Prieš patiekdami galite moliūgų pyragą pabarstyti cukraus pudra, papuošti graikinių riešutų arba moliūgų griežinėliais. Visi ingredientai idealiai dera, kad būtų sukurtas originalus ir unikalus skonis.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Palankiausios rugsėjo mėnesio dienos visiems Zodiako ženklams. Prisiminkite šias datas

Rugsėjis 2025-aisiais atneš daug ypatingų progų, kurias verta išnaudoti kiekvienam zodiako ženklui. Žvaigždės nurodo konkrečias rugsėjo dienas, kai galite drąsiau priimti sprendimus, pradėti naujus...

Skaidulos: kaip paprastai praturtinti mitybą ir pagerinti sveikatą

Subalansuota mityba neįsivaizduojama be skaidulų – jos atsakingos už gerą virškinimą, sotumo jausmą ir bendrą savijautą. Vis dėlto dauguma žmonių per dieną suvartoja vos...

---