Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Unikalus moliūgų pyragas su maskarpone

Šis receptas – tikras rudens stebuklas!

Ingredientai

  • Moliūgas – 250 g,
  • Miltai – 200 g,
  • Kiaušiniai – 2 vnt.,
  • Medus – 30 g,
  • Cukrus – 2 valg. šaukštai,
  • Sviestas – 80 g,
  • Vanduo – 60 ml,
  • Soda – 0,5 šaukštelio,
  • Kepimo milteliai – 7 g,
  • Cinamonas – 0,25 šaukštelio,
  • Maskarponė – 250 g,
  • Cukraus pudra – 40 g,
  • Citrina – 0,5 vnt.

Gaminimo eiga

Nuluptą moliūgą sutarkuokite, užpilkite vandeniu ir medumi, užvirinkite, tada nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.

Išsijotus miltus sumaišykite su cinamonu ir kepimo milteliais.

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, supilkite sviestą ir plakite mikseriu dar pusę minutės. Kiaušinių masę sumaišykite su moliūgų mase ir dalimis (vis maišydami) suberkite miltų mišinį.

Tešlą supilkite į kepimo formą maždaug 2 centimetrų storio sluoksniu ir kepkite 170°C temperatūroje 1 val.

Išimkite iškepusį pyragą, atvėsinkite ir perpjaukite pusiau. Paruoškite kremą: maskarponės sūrį išplakite su cukraus pudra mikseriu.

Pirmąjį pyrago sluoksnį aptepkite kremu ir uždėkite antrą lapą.

Sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra ir aptepkite pyrago viršų.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Oro gaivikliai: rizikos ir saugus naudojimas namuose

Daugelis siekia, kad namai kvepėtų maloniai, todėl dažnai naudojami oro gaivikliai – purškikliai, difuzoriai ar automatiniai atomizatoriai. Tačiau ar tokie „kvapai“ yra saugūs sveikatai?...

Neištikimiausi Zodiako ženklai: aistros, laisvė ir jėga

Santykiai su kai kuriais Zodiako ženklais nėra ramūs ir nuspėjami. Jie palieka žymę širdyje – tarsi randą ar tatuiruotę, kuri lieka visam gyvenimui. Šiame...

---