Ketvirtadienis, 2 spalio, 2025

Naujausi

Purus varškės ir obuolių pyragas su cukriniu glaistu

Pagrindinis šio rudens skonis!

Ingredientai

Pyragui reikės:

  • 300 gramų varškės,
  • 4 kiaušinių,
  • 200 gramų sviesto,
  • 225 gramų cukraus,
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos,
  • 1 arbatinio šaukštelis vanilės ekstrakto (arba 10 gramų vanilinio cukraus),
  • 11 gramų kepimo miltelių,
  • 300 gramų miltų,
  • 4 obuolių ( apie 750 gramų),
  • 15 ml citrinos sulčių.

Cukriniam glaistui reikės:

  • 80 gramų smulkaus cukraus,
  • 3 šaukštų citrinos sulčių.

Gaminimo eiga

  1. Nuluptus 3 obuolius supjaustykite mažais kubeliais. Juos apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite.
  2. Sviestą plakite su cukrumi 4–5 minutes, kol gausite vientisą, lengvą ir purią masę.
  3. Tada suberkite varškę ir vėl plakite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir vėl plakite. Įpilkite vanilės ekstrakto arba įberkite vanilinio cukraus.
  4. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, tada persijokite miltų mišinį į pagrindinį dubenį. Suminkykite tešlą.
  5. Į tešlą suberkite pjaustytus obuolius ir išmaišykite.
  6. Tešlą paskirstykite kepimo formoje, padengtoje silikoniniu kilimėliu ir išteptoje augaliniu aliejumi.
  7. Vieną obuolį supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite ant viršaus taip papuošdami pyragą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50–60 min.
  8. Atskirai sumaišykite smulkų cukrų ir citrinos sultis. Užpilkite glaistą ant iškepusio pyrago viršaus.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip sutaupyti atliekant medicininius tyrimus?

Norint laiku diagnozuoti ligas ir pradėti gydymą, svarbi sveikatos priežiūros dalis yra medicininiai tyrimai. Bet kai kurie tyrimai gali rimtai ištuštinti kišenes, ypač tie,...

Kaip atkurti dirvą po bulvių: svarbiausi žingsniai ir rekomendacijos

Bulvės – tai vienas iš dažniausių ir mėgstamiausių augalų mūsų soduose, tačiau po jų derliaus surinkimo būtina pasirūpinti dirvos atnaujinimu. Bulvės intensyviai išnaudoja dirvožemio...

---