Sekmadienis, 4 gegužės, 2025

Naujausi

Purus varškės pyragas „Aurora“ su vanilės natomis

Ingredientai

Biskvitui:

  • 200 g sausainių,
  • 5 dideli šaukštai sviesto,
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.

Pertepimui:

  • 1 kg varškės,
  • 200 g cukraus,
  • 3 kiaušiniai,
  • 2 šaukštai krakmolo,
  • vanilinio pudingo (pakelis),
  • 1 a. š. vanilinio cukraus,
  • 1 a. š. gryno vanilės ekstrakto.

Karamelei:

  • 2 šaukštai sviesto,
  • 1/2 stiklinės cukraus,
  • 1/2 stiklinės plaktos grietinėlės (riebios, bent 35 %).

Papildomai:

  • 3/4 puodelio kapotų pekano riešutų,
  • keli sveiki riešutai papuošimui,
  • druska.

Gaminimo eiga

Sausainius smulkiai sumalkite, supilkite ištirpintą sviestą ir druską, išminkykite.

Gautą masę perkelkite į pasirinktos formos dugną, padengtą kepimo popieriumi ir išlyginkite. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 10 min.

Sumaišykite varškę su cukrumi (naudokite rankinį mikserį), tada supilkite pagal nurodymus paruoštą pudingą, vanilę su vanilės ekstraktu. Tada po vieną įmuškite kiaušinius. Nuolat maišydami, suberkite krakmolą.

Gatavą masę paskirstykite ant iškepusio pagrindo ir kepkite 240°C temperatūroje 10 min., tada, neatidarant orkaitės, temperatūrą sumažinkite iki 130 laipsnių ir kepkite dar 30–35 min. Tortą palikite orkaitėje, kol visiškai atvės.

Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite cukrų, tada supilkite sviestą ir įmaišykite grietinėlę. Viską pakaitinkite iki sutirštės ir taps švelniai rudos spalvos.

Karamelę išpilkite ant atvėsusio pyrago viršaus ir tolygiai paskirstykite, ant viršaus pabarstykite riešutais ir žiupsneliu druskos. Tortą padėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Galima ir palikti per naktį. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Geriausios uogos, skatinančios greitą ir lengvą svorio metimą

Avietės – ne tik skanios uogos, bet ir efektyvus pagalbininkas kovojant su antsvoriu. Jos turi mažai kalorijų ir daug antioksidantų, kurie skatina medžiagų apykaitą...

Rožių karalienės Lietuvos soduose: geriausios veislės ir jų ypatybės

Rožės – neabejotinai vienos populiariausių ir mylimiausių gėlių pasaulyje. Rožių grožis, kvapas ir spalvų įvairovė pavergia kiekvieno sodininko širdį. Lietuvoje, nors ir ne visada...
---