Šeštadienis, 3 gegužės, 2025

Naujausi

Nuostabiai subtilus ir skanus obuolių pyragas. Nereikia maišytuvo, o rezultatas yra fantastiškas!

Paruošimas yra labai paprastas, o biskvitas toks minkštas, kad tiesiog tirpsta burnoje! Išbandykite šį skanaus pyrago receptą!

Jums reikės:

  • 5 kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 250 g sviesto
  • 350 g pusiau rupių miltų (originale naudojami paprasti miltai, aš naudojau pusiau rupius)
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • apie 1 kg obuolių

Pabarstymui:

  • Cukraus pudros

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Ištirpinkite sviestą.

Leiskite atvėsti.

Lydytą sviestą sumaišykite su pienu.

Iš obuolių išimkite sėklas ir nulupkite luobelę.

Padalinkite juos į ketvirčius, o tada kiekvieną obuolio ketvirtį supjaustykite plonais griežinėliais.

Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps.

Įpilkite ištirpintą ir atvėsintą lydytą sviestą kartu su pienu.

Išmaišykite.

Palaipsniui (2 dalimis) į kepimo miltelius suberkite persijotus miltus. Maišykite iki vientisos masės.

Į tešlą įberkite obuolius.

Gerai išmaišykite.

Tešlą tolygiai paskleiskite ant standartinės kepimo skardos.

Iš anksto kepimo skardą galite ištepti aliejumi arba iškloti kepimo popieriumi.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių 180°C temperatūroje.

Naudodami medinį pagaliuką patikrinkite, ar pyragas yra gerai iškepęs.

Leiskite atvėsti.

Tada supjaustykite kvadratėliais ir patiekite!

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---