Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

„Snickers“ skonio sūrio pyragas, kurio nereikia kepti: grietinė ir kondensuotas pienas

Tokį skanų „Snickers“ sūrio pyragą ruošiant net nereikia nieko kepti, bet rezultatas gaunasi gaivus ir švelnaus skonio. Žemės riešutų pyragą galima ruošti ir kaip šventinį desertą – jis labai gražiai atrodo.

Ingredientai pagrindui

  • šokoladiniai sausainiai – 200 g,
  • kakava – 1 valgomasis šaukštas,
  • lydytas sviestas – 70 g.

Ingredientai kremui

  • riebi grietinė – 300 g,
  • kondensuotas pienas – 300 g,
  • vanilė – pagal skonį,
  • želatina (ar agaras) – 20 g + vanduo – 100 g,
  • cukrus pagal skonį.

Ingredientai karamelei

  • cukrus – 5 šaukštai,
  • karštas pienas – 100 g,
  • miltai – 1 šaukštelis,
  • minkštas sviestas – 30 g,
  • druska – žiupsnis arba pagal skonį,
  • skrudinti žemės riešutai – 100 g.

Gaminimo eiga

  1. Žemės riešutus pakepinkite keptuvėje arba orkaitėje, atvėsinkite. Sausainius sutrinkite smulkintuvu arba kočėlu. Ištirpinkite sviestą. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
  2. Sausainių trupinius sumaišykite su kakava, supilkite sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Desertas bus formuojamas 18 cm skersmens formoje, dedamas ant plokščio indo. Į formą suberkite trupinius ir gerai išlyginkite. Padėkite į šaldytuvą.
  4. Sumaišykite grietinę su žiupsneliu vanilės. Suplakite mikseriu ir dalimis supilkite kondensuotą pieną, išplakite iki vientisos masės. Želatiną ištirpiname jums patogiu būdu, atvėsiname ir sumaišome su grietinėle.
  5. Supilkite kremą ant biskvito pagrindo ir grąžinkite į šaldytuvą 1 valandai.
  6. Miltus pakepinkite sausoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Supilkite cukrų ir ištirpinkite, maišydami masę. Į karamelę supilkite verdantį pieną ir išmaišykite. Jei norite, šiame etape į karamelę galite įberti druskos.
  7. Leiskite karamelei šiek tiek atvėsti, kad neištirptų kremas. Supilkite žemės riešutus į formą (galite naudoti ir sveikus, ir gabalėliais).
  8. Supilkite karamelę į formą. Kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.
  9. Jei formą uždengėte plėvele, tuomet patepkite aliejumi, kad nepriliptų nei kremas, nei karamelė. Skanaus!

Išsamus recepto vaizdo įrašas:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

3 nagų lako atspalviai, kurių turėtumėte atsisakyti, sulaukusios 50 metų

Vyresniame amžiuje nagams reikia ypatingos priežiūros. Kad nagų plokštelė būtų kuo ilgiau sveika, rinkitės švelnius atspalvius, kuriuose nėra stiprių chemikalų. Manikiūro meistrės visada jums...

Pirmadienio horoskopas (birželio 16 d.)

Jaučiate kosminę energiją ore? Šiandien gali būti lemiamas pokytis! 🌠 Sužinokite, kaip žvaigždės jums išsirikiuoja ir ką turite žinoti, kad maksimaliai išnaudotumėte tai. ♒ Vandenis...
---