Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Vengriškas pyragas, kuriuo nustebinsite net išrankiausią svečią

Nebūtinai visas pyragas turi būti patiektas prie stalo. Geriausia patiekti jį porcijomis. Maži pyragaičiai yra patogesni ir gražiau atrodo. Bet pirmiausia reikia paruošti visą desertą.

pyragas

Vengriškas pyragas padės jums nustebinti šeimą ir svečius. Nuotaika pagerės, visi bus sotūs ir laimingi, o svarbiausia – šeimininkė rami, kad patiekė tokį gražų patiekalą.

Vengriškas pyragas

Tešlai reikės:

  • 350 g miltų
  • 125 g šilto sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio trynio
  • 125 g grietinės
  • 60 g cukraus
  • 12 g šviežių mielių (arba 4 g sausų)
  • žiupsnelio druskos
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 0,5 citrinos žievelės

Įdarui reikės:

  • 450 g abrikosų uogienės
  • 200 g graikinių riešutų
  • 100 g cukraus

Glazūrai reikės:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 1 valgomojo šaukšto saulėgrąžų aliejaus

Gaminimas:

Tešlai sumaišykite sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelę ir nepamirškite įberti truputį druskos. Dabar šluotele išplakite masę, įmaišydami kiaušinį ir kiaušinio trynį. Tuo tarpu mieles ištirpinkite grietinėje ir palaukite 5 minutes. Dabar sumaišykite visus ankstesnius ingredientus su išsijotais miltais. Išminkykite minkštą tešlą.

Paruoštos tešlos nereikia palikti pasibūti, ją nedelsiant padalykite į 4 dalis. Vėliau tai virs mūsų pyrago sluoksniais. Padalinę, leiskite tešlai pabūti 20 minučių po drėgnu rankšluosčiu.

pyragas

Įdarui riešutus sumalkite į trupinius. Tuomet tešlos gabalėlius iškočiokite į 4 mm storio lakštus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kepkite kiekvieną lakštą, kol iškeps.

Kai lakštai iškepa, laikas surinkinėti pyragą. Pirmąjį sluoksnį aptepkite uogiene ir apibarstykite riešutų trupiniais bei cukrumi. Uždėkite naują sluoksnį ir kartokite visus veiksmus, kol sluoksniai bus baigti. Ant pyrago viršaus užpilkite svieste ištirpintą šokoladą. Jį patogu lydyti mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje. Gražiai papuoškite pyragą ir supjaustykite porcijomis. Štai ir viskas, desertas paruoštas!

pyragas

Supjaustykite pyragą kvadratėliais ir apibarstykite cukraus pudra. Pyragas puikiai dera su kava ar arbata.

Žemiau pateiktame vaizdo įraše galite pamatyti visą gaminimo eigą. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

3 nagų lako atspalviai, kurių turėtumėte atsisakyti, sulaukusios 50 metų

Vyresniame amžiuje nagams reikia ypatingos priežiūros. Kad nagų plokštelė būtų kuo ilgiau sveika, rinkitės švelnius atspalvius, kuriuose nėra stiprių chemikalų. Manikiūro meistrės visada jums...

Pirmadienio horoskopas (birželio 16 d.)

Jaučiate kosminę energiją ore? Šiandien gali būti lemiamas pokytis! 🌠 Sužinokite, kaip žvaigždės jums išsirikiuoja ir ką turite žinoti, kad maksimaliai išnaudotumėte tai. ♒ Vandenis...
---