Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Vitražinis pyragas kiekvienai progai

Norite ko nors saldaus, bet nedegate noru vargti gaminant maistą? Siūlome pagaminti greitą ir paprastą, bet labai ryškų ir skanų vitražinį pyragą. Esame tikri, kad šis receptas taps vienu iš jūsų mėgstamiausių.

Vitražinis pyragas

Ingredientai

  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 300 g cukraus pudros
  • 600 g riebios grietinės
  • 25 g želatinos
  • 230 ml vandens
  • 270 g sausos želės (3 rūšys po 90 g)
  • 1200 ml vandens

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia reikia užpilti sausą želė verdančiu vandeniu. Gerai išmaišykite ir supilkite į atskirus indus, kuriuos dėkite 4 valandoms į šaldytuvą. Kiekvienai 90 g pakuotei naudokite 400 ml vandens.

2. Kol želė stingsta, plaktuvu išplakite grietinę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.

3. Želatiną užpilkite 230 ml šalto vandens ir palikite 10 minučių. Po 10 minučių ištirpinkite ant silpnos ugnies. Kai želatina šiek tiek atvės, sumaišykite ją su grietine.

4. Įdėkite indus su šalta želė į karštą vandenį, kad ji atšoktų nuo indo kraštų. Po to želė reikia supjaustyti kubeliais.

5. Į torto formą sluoksniais sudėkite skirtingų spalvų želės kubelius ir kiekvieną sluoksnį užpilkite grietine. Padėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms.

6. Norėdami išimti pyragą iš formos, turite atsargiai įdėti jį į dubenį su karštu vandeniu porai minučių.

Išsamesnį receptą rasite toliau pateiktame vaizdo įraše:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---