Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Apelsininis pyragas: puikus desertas prie arbatos

Apelsininis pyragas bus labai skanus desertas prie arbatos. Vaisiai jam suteikia unikalų skonį, tad jis tikrai visiems patiks.

Ingredientai:

  • Miltai – 150 g
  • Kiaušinio – 6 vnt.
  • Cukrus – 320 g
  • Krakmolas – 100 g
  • Apelsinai – 2 vnt.
  • Grietinėlė – 800 ml
  • Kiaušinio tryniai – 6 vnt.
  • Druska – žiupsnelis
  • Vanilino – 1 valgomasis šaukštas
  • Juodasis šokoladas – 300 g
  • Sviestas – 20 g
  • Kepimo milteliai – 20 g.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Sumuškite kiaušinius ir sumaišykite su 180 g cukraus, tada sudėkite kepimo miltelius, 150 g miltų, 60 g kukurūzų krakmolo ir apelsino žieveles, sutarkuotas smulkia tarka. Viską gerai išmaišykite. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Paruoškite kremą: sumaišykite kiaušinio trynius, 140 g cukraus, vaniliną, druską ir 40 g krakmolo. Susmulkinkite antrojo apelsino žievelę ir išspauskite sultis. Supilkite 500 ml grietinėlės ir sumaišykite su apelsinų sultimis. Sudėkite žieveles ir uždėkite mišinį ant ugnies. Kaitinkite 2 minutes ant labai silpnos ugnies. Gerai išmaišykite.

Grietinėlę filtruokite per sietelį ir virkite, kol sutirštės. Tada uždenkite maistine plėvele ir leiskite atvėsti. Paruoštą biskvitą atvėsinkite, tada perpjaukite į dvi dalis. Iš likusio apelsino išspauskite sultis ir aplaistykite jomis biskvitą, užtepkite šiek tiek kremo ir uždėkite antrąją biskvito dalį.

Paruoškite glazūrą: į puodą supilkite 300 ml. grietinėlės, sudėkite šokoladą ir 20 g sviesto, uždėkite ant ugnies ir virkite, kol susidarys glazūra. Užpilkite glajų ant pyrago.

pusryčiai, Apelsininis pyragas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---