Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Burnoje tirpstantis pyragas su uogiene

Tradiciškai jis gaminamas su serbentų uogiene, tačiau galite naudoti mėlynių ar bet kurią kitą uogienę.

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 500 g kvietinių miltų
  • 200 g sviesto
  • 0,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 200 g pasirinktos uogienės

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Į nedidelį dubenį įdėkite sviesto, ištirpinkite. Persijokite miltus ir kepimo miltelius.

Ištirpintą sviestą  sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir vanile.

Minkydami tešlą, į ją pamažu suberkite miltus. Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis. Pirmąją dalį dedame į šaldiklį 1 valandai, o antrąją iškočiojame iki norimo dydžio, sudedame į aliejumi išteptą formą ir padengiame maždaug 1 cm storio uogienės sluoksniu.

Išimkite tešlą iš šaldiklio ir sutarkuokite stambia tarka. Uogienę gausiai pabarstykite tešlos drožlėmis ir pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 25 minutes.

Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

3 nagų lako atspalviai, kurių turėtumėte atsisakyti, sulaukusios 50 metų

Vyresniame amžiuje nagams reikia ypatingos priežiūros. Kad nagų plokštelė būtų kuo ilgiau sveika, rinkitės švelnius atspalvius, kuriuose nėra stiprių chemikalų. Manikiūro meistrės visada jums...

Pirmadienio horoskopas (birželio 16 d.)

Jaučiate kosminę energiją ore? Šiandien gali būti lemiamas pokytis! 🌠 Sužinokite, kaip žvaigždės jums išsirikiuoja ir ką turite žinoti, kad maksimaliai išnaudotumėte tai. ♒ Vandenis...
---