Penktadienis, 1 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Burnoje tirpstantis pyragas su uogiene

Tradiciškai jis gaminamas su serbentų uogiene, tačiau galite naudoti mėlynių ar bet kurią kitą uogienę.

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 500 g kvietinių miltų
  • 200 g sviesto
  • 0,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 200 g pasirinktos uogienės

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Į nedidelį dubenį įdėkite sviesto, ištirpinkite. Persijokite miltus ir kepimo miltelius.

Ištirpintą sviestą  sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir vanile.

Minkydami tešlą, į ją pamažu suberkite miltus. Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis. Pirmąją dalį dedame į šaldiklį 1 valandai, o antrąją iškočiojame iki norimo dydžio, sudedame į aliejumi išteptą formą ir padengiame maždaug 1 cm storio uogienės sluoksniu.

Išimkite tešlą iš šaldiklio ir sutarkuokite stambia tarka. Uogienę gausiai pabarstykite tešlos drožlėmis ir pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 25 minutes.

Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklų suderinamumas: su kuo verta kurti ilgalaikius santykius?

Astrologija gali būti ne tik pramoga, bet ir naudingas įrankis geriau suprasti save bei kitus. Viena iš populiariausių astrologinių temų – zodiako ženklų suderinamumas,...

Kaip išeiti iš vidinio sąstingio: 8 veiksmingi būdai susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą

Jaučiatės tarsi įstrigę – lyg gyvenimas nesugriuvo, bet ir nedžiugina? Tai gali būti vidinio sąstingio būsena. Ji dažnai apibūdinama kaip „pilkas laikotarpis“, kai viskas...

---