Sekmadienis, 22 birželio, 2025

Naujausi

Neįtikėtinai greitas ir skanus uogų pyragas vos per 7 minutes!

Kepti šį pyragą yra labai paprasta. O jo aromatas toks, kad neįmanoma atsispirti! Pyragas švelnus, skanus, tiesiog tirpstantis burnoje.

Reikės:

100 g sviesto

250 g miltų

200 g grietinės

200 g cukraus

250 g uogų (šaldytų arba šviežių)

2 kiaušinių

ketvirčio šaukštelio druskos

pusantro šaukštelio kepimo miltelių

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Ištirpinkite sviestą mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Supilkite jį į dubenį. Į sviestą sudėkite cukrų. Sudėkite grietinę. Įmuškite kiaušinius.

Viską išmaišykite iki vientisos masės naudodami šluotelę arba įprastą šaukštą.

Persijokite miltus ir sudėkite į cukraus-sviesto mišinį. Tada suberkite kepimo miltelius ir druską. Viską gerai išmaišykite. Tešla paruošta.

Paruoškite kepimo indą ir sutepkite jį aliejumi. Į jį sudėkite pusę paruoštos tešlos ir tolygiai paskirstykite. Tolygiai išdėliokite uogas ant tešlos. Jei naudojate šaldytas, nereikia atšildyti.

Supilkite ant uogų likusią tešlą ir išlyginkite mentele.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pašaukite pyragą maždaug 30-40 minučių. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs mediniu pagaliuku.

Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite gabaliukais. Patiekite ant stalo.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Trys augalai, kuriuos būtina sodinti kartu: garsaus sodininko patarimai

Jei jau esate girdėję apie derinį „augintiniai augalai“ arba „kombinuotas sodinimas“, tuomet žinote, kaip augalai gali tarpusavyje bendradarbiauti. Jei ne – pats metas susipažinti...

Kaip atsikratyti vaisinių muselių namuose: veiksmingi būdai ir prevencija

Vaisinės muselės – tikras galvos skausmas daugeliui namų ūkių, ypač vasarą ir rudenį. Šie maži vabzdžiai (mokslinis pavadinimas – Drosophila melanogaster) ne tik erzina,...
---