Ketvirtadienis, 26 birželio, 2025

Naujausi

Beprotiškai skanus pyragas su vištiena, grybais, brokoliais ir sūriu. Išbandykite šį receptą!

Pyragas su vištiena, grybais, brokoliais ir sūriu yra puiki idėja šventiniam stalui ar šeimos vakarienei.

Pasirodo, šis pyragas labai skanus, kvepiantis ir sultingas. Svečiai bus patenkinti.

Ingredientai:

Pagrindui:

Margarinas – 125 g;

1 kiaušinis;

Vanduo – 3 šaukštai;

Miltai – 250 g;

Druska – 0,5 arbatinio šaukštelio;

Įdarui:

Vištienos filė – 300 g;

Grybai – 250 g;

Brokoliai – 150 g;

Svogūnai – 1 vnt.;

Druska, pipirai pagal skonį.

Užpilui:

Kietasis sūris – 150 g;

Grietinėlė 33% – 300 ml.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Suberkite miltus į dubenį. Margariną susmulkinkite ir sudėkite kartu.

Įberkite druskos, įmuškite kiaušinį ir supilkite vandenį.

Minkyti tešlą. Tuomet padėkite ją į šaldytuvą ir palaikykite 30 minučių.

Išvirkite vištienos file sūdytame vandenyje. Išimkite ir leiskite atvėsti.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Brokolius padalinkite į žiedynus. Grybus supjaustykite taip, kaip norite.

Keptuvėje su augaliniu aliejumi pirmiausia pakepinkite svogūnus. Po to pridėkite grybus, druską, pipirus ir kepkite apie 5 minutes.

Supjaustykite vištienos filė į mažus kubelius ir taip pat sudėkite į keptuve. Kepkite 1-2 minutes pamaišydami ir išimkite.

Sutarkuokite kietąjį sūrį ir sumaišykite su grietinėle. Čia bus pyrago užpilas.

Tešlą perkelkite į 24 cm formą. Gražiai ja padenkite visą kepimo formą.

Tuomet sudėkite įdarą ir užpilkite užpilą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir kepkite 40 minučių.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Merkurijus Liūto ženkle – kokių pokyčių laukti?

Birželio 26 dieną Merkurijus įžengia į Liūto ženklą, ir šis astrologinis įvykis atneš aiškumo, svarbių sprendimų bei netikėtų proveržių. Tai metas, kai mūsų mintys...

5 universalūs padažai, kurie turėtų būti kiekvieno šaldytuve

Kasdienės mitybos paįvairinimas dažnai prasideda nuo paprastų sprendimų – vienas jų yra universalūs padažai. Vos keli tinkamai parinkti padažai gali paversti paprastą patiekalą į...

---