Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Orkaitėje kepami atviri obuolių pyragaičiai: puikus desertas prie arbatos

Labai skanus ir kvapnus desertas!

Sudedamosios dalys:

  • Šviežios mielės – 15 g
  • Cukrus – 2 šaukštai
  • Pienas – 50 ml
  • Vanduo – 50 ml
  • Saulėgrąžų aliejus – 50 ml
  • Miltai – 2 šaukštai
  • Obuoliai – 3 vnt.
  • Cinamonas – 1 žiupsnelis

Paruošimo eiga:

  1. Užraukite raugą, į šiltą pieną suberkite mieles, 1 valgomąjį šaukštą cukraus, kelis šaukštus miltų ir įpilkite šilto vandens. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
  2. Uždenkite indą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.
  3. Į iškilusią tešlą dalimis suberkite miltus ir išminkykite standžią tešlą. Tada įpilkite 50 ml augalinio aliejaus ir gerai išminkykite. Tešla turi būti minkšta ir nelipni.
  4. Įdarui nuluptus obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais, suberkite cinamoną, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir gerai išmaišykite.
  5. Tešlą iškočiokite, suformuokite ritinėlį ir supjaustykite griežinėliais. Iškočiokite tešlos ritinėlius ir sudėkite ant jų supjaustytus obuolius. Formuokite tešlos krepšelius.
  6. Tešlos gabalėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  7. Viršų patepkite kiaušiniu.
  8. Kepkite 190°C temperatūroje 25-30 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---