Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Sužinokite, kaip lengviausia rauginti agurkus: pasirūpinkite atsargomis visai žiemai!

Tai – puikus būdas paruošti agurkų atsargų žiemai. Tokiu būdu rauginti agurkus yra labai paprasta, be to, jie išliks traškūs. Rezultatas jus tikrai sužavės!

Jums reikės:

  • agurkų
  • krienų
  • česnako skiltelių
  • lauro lapų
  • aitriosios paprikos (jei mėgstate aštrius agurkus)
  • juodųjų pipirų žirnelių
  • krapų
  • 1100 g druskos
  • vandens
  • 5-6 l talpos plastikinių vandens butelių

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Sudėkite agurkus į didelį dubenį.

Užpilkite šaltu vandeniu.

Leiskite pastovėti 3-4 valandas.

Agurkus gerai nuplaukite, nupjaukite galiukus ir paruoškite visus kitus ingredientus.

Į butelius įberkite krapų, nuplautų ir susmulkintų krienų lapų – kiekis ir sudėtis priklauso nuo jūsų, receptą galite koreguoti pagal savo skonį.

Nuvalykite ir susmulkinkite krieno šaknį. Suberkite į butelius.

Jei norite dėti aitriųjų paprikų, taip pat supjaustykite jas mažesniais gabalėliais.

Į plastikinius butelius sudėkite agurkus, o ant viršaus – šiek tiek krienų ir krapų.

Dabar paruoškite marinatą.

Dubenyje sumaišykite druską su šiltu vandeniu.

Maišykite, kol druska ištirps.

Įpilkite vandens į plastikinius butelius.

Užsukite dangtelius.

Laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.

Tokiu būdu raugintus agurkus galima vartoti 1 mėnesį.

Jei norite, kad paimti agurkus būtų patogiau, nupjaukite plastikinės talpos viršų.

Agurkai bus skanūs ir traškūs.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---