Antradienis, 17 birželio, 2025

Naujausi

Receptas, kaip namuose pasigaminti džiovintų vyšnių

Džiovintos vyšnios (cukatos) yra tikras išsigelbėjimas, kai derlius gausus, o kompotai ir uogienės jau paruošti. Tokios vyšnios yra puikus priedas visiems kepiniams, ypač varškės ir mieliniams.

Sudėtis

  • 3 kg vyšnių
  • 1,6 kg cukraus
  • 650 ml vandens

Išimkite kauliukus iš vyšnių. Dabar vyšnios be kauliukų sveria apie 2,6 kg. 1 kg vyšnių reikia 400 g cukraus. Pabarstykite vyšnias cukrumi ir palikite 5 valandoms, kad išsiskirtų sultys. Kas valandą pamaišykite.

Gautas sultis nupilkite, vyšnias perkoškite per kiaurasamtį. Palikite dar 3 valandas, kad išgautumėte likusias sultis.

Iš viso išsiskirs apie 1,5 litro vyšnių sulčių. Labai skanu jas gerti šaltas, kai karšta.

Nupylęs sultis į likusias vyšnias supilkite 540 g cukraus ir 650 ml vandens. Užvirkite, sumažinkite ugnį, pavirkite 5–7 minutes, išjunkite ir palaukite, kol vyšnios atvės sirupe – tai svarbus džiovinimo etapas.

Perpilkite vyšnių sirupą per kiaurasamtį, palikite visiškai nusausintas.

Gausite beveik 1 l sirupo ir 1,7 kg vyšnių. Vyšnias paskleiskite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Džiovinkite orkaitėje 45–50 laipsnių temperatūroje 3 valandas. Taip pat galite džiovinti elektrinėje džiovykloje, jei turite.

Vyšnios yra paruoštos, kai nustoja leisti sultis, patamsėja ir tampa tarsi „kramtomos“. Labai skanu jas dėti į saldžius kepinius!

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---