Krevetės, sultingi vyšniniai pomidorai ir avokadas yra išbandyta klasika visoms amžiaus grupėms. Salotos atrodo gražiai ir spalvų gama pakerės jūsų svečius.
 
Sudėtis 4 porcijoms:
 
krevetės – 300 gramų;
 
vyšniniai pomidorai – 6 vnt.;
 
avokadai 2 vnt.;
 
citrinos sultys 1-2 šaukšteliai;
 
4 lapai salotų;
 
kelios šakelės krapų.
 
Padažui:
 
natūralus jogurtas – 70 gramų;
 
obuolių sidro actas 6% – 2 šaukšteliai;
 
česnakai ir gvazdikėliai (pagal skonį);
 
druska, juodieji pipirai pagal skonį.
 
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimas: 
Atšildykite užšaldytas krevetes, išvalykite ir nusausinkite. Jei krevetės yra su lukštais, juos nulupkite.
 
Krevetes užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 15 minučių, po to dar jas pavirkite vandenyje 1-2 minutes.
 
Nuplaukite ir nusausinkite salotas ir krapus.
 
Nulupkite avokadus, supjaustykite juos per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite mažais kubeliais. Kubelius apipilkite citrinos sultimis.
 
Supjaustykite vyšninius pomidorus į ketvirčius.
 
Susmulkinkite krapus.
 
Sumaišykite natūralų jogurtą, susmulkintą česnaką, obuolių sidro actą, druską ir pipirus mažame dubenyje.
 
Į gilų dubenį įdėkite krevetes, avokadus, vyšninius pomidorus ir krapus. Supilkite padažą ir viską sumaišykite.
 
Salotų lapus sudėkite ant viršaus.
 
Jei įmanoma, prieš patiekdami atvėsinkite salotas.
 
Skanaus!
 
