Vasariškai gaivios salotos su krevetėmis, avokadais ir pomidorais. Greitas ir paprastas receptas!

Redaktore M.
1 min. skaitymo

Krevetės, sultingi vyšniniai pomidorai ir avokadas yra išbandyta klasika visoms amžiaus grupėms. Salotos atrodo gražiai ir spalvų gama pakerės jūsų svečius.

Sudėtis 4 porcijoms:

krevetės – 300 gramų;

vyšniniai pomidorai – 6 vnt.;

avokadai 2 vnt.;

citrinos sultys 1-2 šaukšteliai;

4 lapai salotų;

kelios šakelės krapų.

Padažui:

natūralus jogurtas – 70 gramų;

obuolių sidro actas 6% – 2 šaukšteliai;

česnakai ir gvazdikėliai (pagal skonį);

druska, juodieji pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Atšildykite užšaldytas krevetes, išvalykite ir nusausinkite. Jei krevetės yra su lukštais, juos nulupkite.

Krevetes užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 15 minučių, po to dar jas  pavirkite  vandenyje 1-2 minutes.

Nuplaukite ir nusausinkite salotas ir krapus.

Nulupkite avokadus, supjaustykite juos per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite mažais kubeliais. Kubelius apipilkite citrinos sultimis.

Supjaustykite vyšninius pomidorus į ketvirčius.

Susmulkinkite krapus.

Sumaišykite natūralų jogurtą, susmulkintą česnaką, obuolių sidro actą, druską ir pipirus mažame dubenyje.

Į gilų dubenį įdėkite krevetes, avokadus, vyšninius pomidorus ir krapus. Supilkite padažą ir viską sumaišykite.

Salotų lapus sudėkite ant viršaus.

Jei įmanoma, prieš patiekdami atvėsinkite salotas.

Skanaus!

Šaltinis

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *