Krevetės, sultingi vyšniniai pomidorai ir avokadas yra išbandyta klasika visoms amžiaus grupėms. Salotos atrodo gražiai ir spalvų gama pakerės jūsų svečius.

Sudėtis 4 porcijoms:

krevetės – 300 gramų;

vyšniniai pomidorai – 6 vnt.;

avokadai 2 vnt.;

citrinos sultys 1-2 šaukšteliai;

4 lapai salotų;

kelios šakelės krapų.

Padažui:

natūralus jogurtas – 70 gramų;

obuolių sidro actas 6% – 2 šaukšteliai;

česnakai ir gvazdikėliai (pagal skonį);

druska, juodieji pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Atšildykite užšaldytas krevetes, išvalykite ir nusausinkite. Jei krevetės yra su lukštais, juos nulupkite.

Krevetes užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 15 minučių, po to dar jas pavirkite vandenyje 1-2 minutes.

Nuplaukite ir nusausinkite salotas ir krapus.

Nulupkite avokadus, supjaustykite juos per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite mažais kubeliais. Kubelius apipilkite citrinos sultimis.

Supjaustykite vyšninius pomidorus į ketvirčius.

Susmulkinkite krapus.

Sumaišykite natūralų jogurtą, susmulkintą česnaką, obuolių sidro actą, druską ir pipirus mažame dubenyje.

Į gilų dubenį įdėkite krevetes, avokadus, vyšninius pomidorus ir krapus. Supilkite padažą ir viską sumaišykite.

Salotų lapus sudėkite ant viršaus.

Jei įmanoma, prieš patiekdami atvėsinkite salotas.

Skanaus!
