Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Išbandykite salotas „Tbilisis” – mano firminį patiekalą jau 10 metų!

Paprastai draugai puola girti šį patiekalą vos paragavę!

Sudėtis:

1 skardinė raudonųjų pupelių

200–250 g virtos jautienos

1 vidutinio dydžio raudonasis svogūnas

1 raudonoji paprika

pusė aitriojo pipiro

2-3 skiltelės česnako

50 gramų graikinių riešutų

gera sauja kalendros

malti juodieji pipirai

Padažui:

alyvuogių aliejus ir vyno acto

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimo būdas:

1. Svogūną supjaustome plonais žiedeliais.

Jei svogūnai yra naminiai, t.y. sultingi ir aštrūs, tada geriau supjaustyti ir panardinti į karštą vandenį 2 minutėms. Priešingu atveju svogūnų skonis užgoš visas salotas.

2. Pašalinkite sėklas iš paprikų ir supjaustykite juostelėmis.

3. Supjaustykite mėsą kubeliais. Taip pat kruopščiai pašalinkite sėklas iš aitriojo pipiro ir smulkiai supjaustykite.

4. Česnakai gali būti supjaustyti arba išspausti.

5. Iš skardinės pupeles sudėkite į vandenį ir nuplaukite.

6. Į dubenį sudėkite svogūną, jautieną, paprikas, česnaką, smulkintą kalendrą, skrudintus ir smulkiai supjaustytus graikinius riešutus.

7. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

8. Padarykite padažą iš 4-5 šaukštų alyvuogių aliejaus ir 1 šaukšto vyno acto.

9. Užpilkite padažą ant salotų. Išmaišykite.

Skanaus!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....

Mėnesio horoskopas (2025 m. gegužė): Vienas zodiako ženklas susiduria su karjeros kliūtimis, o kitas atranda netikėtas meilės galimybes.

Jaučiate kosmines vibracijas šį mėnesį? Leiskite žvaigždėms vadovauti kiekvienam jūsų žingsniui su šio mėnesio horoskopu! 🌺 Tyrinėkite savo asmeninį astrologinį patarimą čia. ♒ Vandenis...
---