Kopūstų salotos su morkomis. Prisiminsite jas iš mokyklos laikų

Redaktore A.
1 min. skaitymo

Šiandien papasakosime, kaip paruošiamos kopūstų salotos su morkomis, kurias valgėme vaikystėje. Receptas lygiai toks pat, kaip gamindavo mokykloje. Kopūstai gaunasi labai sultingi, švelnūs ir su lengva saldžiarūgšte nata. Patariame visiems gaminti šias salotas ir pasinerti į malonų nostalgijos jausmą.

salotos

Kopūstų salotos su morkomis

Jums reikės:

  • 100 g morkų
  • 600 g kopūstų
  • 1 šaukšto cukraus
  • 2-3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
  • 1,5 šaukšto 9% acto
  • 0,5 šaukštelio druskos

Gaminimas:

Kopūstus supjaustykite nedidelėmis juostelėmis. Apibarstykite druska ir gerai išminkykite rankomis, kad kopūstai išskirtų sultis. Ir palikite 15 minučių.

Tuo metu nuplaukite ir nuskuskite morkas, sutarkuokite jas į atskirą dubenį.

salotos

Po 15 minučių morkas suberkite prie kopūstų, įberkite cukraus ir įpilkite acto, viską gerai išmaišykite. Išmaišę, palikite vėsioje vietoje 10 minučių.

Prieš patiekiant, salotas reikia sumaišyti su augaliniu aliejumi.

salotos

Taip pat rekomenduojame pažiūrėti šį vaizdo įrašą ir pamatyti visą gaminimo procesą.

Salotos paruoštos. Skanaus!

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *