Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Šventinė šaltiena. Kaip geriausia paruošti jos didelį kiekį?

Daugelyje šeimų šaltiena laikoma neatsiejamu švenčių atributu. Bet kadangi patiekalo gaminimas užtrunka ilgai, ji dažnai gamina iš anksto.

 šaltiena

Jums reikės:

  • 2 kg mėsos
  • 3 l vandens
  • 1 didelės morkos
  • 1 svogūno galvos
  • druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Pasirinktą mėsą verta virti su kremzlėmis ir sąnariais, kad nereikėtų dėti želatinos. Galite pridėti vištienos kojų. Visa ši mėsa pirmiausia turi būti mirkoma tris valandas.

šaltiena

Virkite mėsą 5 minutes, nupilkite pirmąjį sultinį, kruopščiai nuplaukite mėsą.

Mėsą užpilkite švariu vandeniu ir vėl padėkite ant ugnies. Užvirkite ir virkite apie 5 valandas.

šaltiena

Pasibaigus nurodytam laiko tarpui, sudėkite svogūnus, morkas, prieskonius. Virkite dar 2 valandas.

Paskui supjaustykite mėsą. Naudodami marlę, sultinį kruopščiai nukoškite. Užvirkite ir užpylę ant mėsos leiskite sustingti.

šaltiena

Šaltiena paruošta. Supjaustykite ją ir jei neketinate visko valgyt iš karto, suvyniokite į maistinę plėvelę ir užšaldykite.

Skanaus!

šaltiena

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Egzema – kas tai, kaip ją atpažinti ir palengvinti kasdienybę?

Egzema – tai lėtinė odos liga, kurios simptomai dažnai tampa rimtu iššūkiu tiek fizinei, tiek emocinei savijautai. Ši būklė paveikia nuo 10 iki 20...

Savaitinis Taro horoskopas visiems Zodiako ženklams (birželio 16–22 d.)

Kiekviena savaitė atneša naujas galimybes, iššūkius ir svarbius gyvenimo posūkius. Taro kortos – tai ne tik mistinė praktika, bet ir savęs pažinimo bei gyvenimo...
---