Šventinė šaltiena. Kaip geriausia paruošti jos didelį kiekį?

1 min. skaitymo

Daugelyje šeimų šaltiena laikoma neatsiejamu švenčių atributu. Bet kadangi patiekalo gaminimas užtrunka ilgai, ji dažnai gamina iš anksto.

 šaltiena

Jums reikės:

  • 2 kg mėsos
  • 3 l vandens
  • 1 didelės morkos
  • 1 svogūno galvos
  • druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Pasirinktą mėsą verta virti su kremzlėmis ir sąnariais, kad nereikėtų dėti želatinos. Galite pridėti vištienos kojų. Visa ši mėsa pirmiausia turi būti mirkoma tris valandas.

šaltiena

Virkite mėsą 5 minutes, nupilkite pirmąjį sultinį, kruopščiai nuplaukite mėsą.

Mėsą užpilkite švariu vandeniu ir vėl padėkite ant ugnies. Užvirkite ir virkite apie 5 valandas.

šaltiena

Pasibaigus nurodytam laiko tarpui, sudėkite svogūnus, morkas, prieskonius. Virkite dar 2 valandas.

Paskui supjaustykite mėsą. Naudodami marlę, sultinį kruopščiai nukoškite. Užvirkite ir užpylę ant mėsos leiskite sustingti.

šaltiena

Šaltiena paruošta. Supjaustykite ją ir jei neketinate visko valgyt iš karto, suvyniokite į maistinę plėvelę ir užšaldykite.

Skanaus!

šaltiena

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *