Šarlotės obuolių pyragas per 10 minučių be maišytuvo. Paprastas švelnaus obuolių pyrago receptas

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Subtilų sultingą obuolių pyragą paruošti labai lengva. Net pradedantysis gali jį pasigaminti.

Ingredientai:

  • kiaušiniai 5 vnt.
  • cukrus 300 g
  • vanilinas 1 g
  • druska 0,5 šaukštelio
  • kepimo milteliai 10 g
  • kvietiniai miltai 2 stiklinės (300 g)
  • obuoliai 1 kg
  • sviestas 200 g

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įberkite vanilino, druskos ir kepimo miltelių.
  2. Ištirpinkite sviestą iki labai minkštos konsistencijos ir supilkite į mišinį.
  3. Viską sumaišykite su miltais iki vientisos masės.
  4. Nulupkite obuolius ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  5. Tolygiai paskirstykite obuolius  ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi pateptą kepimo skardą.
  6. Šarlotė kepama orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių temperatūros, 45 minutes.
  7. Palaukite, kol pyragas atvės, ir tada išimkite iš formos.
  8. Štai ir viskas, skanus ir švelnus Šarlotės pyragas yra paruoštas!

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *