Ketvirtadienis, 14 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Skanūs ir kvapnūs kefyro tešlos sausainiai su medumi ir cinamonu

Jums reikės:

  • 400 g miltų
  • 80 ml 0,1% kefyro
  • 60 ml medaus
  • 60 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 2 arb. š. cinamono
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/4 arb. š. kepimo sodos
  • 1/4 arb. š. druskos
  • Cukraus pudros

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?
  1. Į miltus suberkite cinamoną, kepimo miltelius, sodą ir druską, išmaišykite. Įdėkite šalto sviesto, rankomis sutrinkite mišinį į smulkius trupinius.
  2. Įpilkite skysto medaus ir kefyro, minkykite tešlą.
  3. Paruoštą tešlą minkykite rankomis, perlenkite per pusę ir vėl išminkykite. Kartokite 4 kartus.
  4. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
  5. Tešlą iškočiokite  0,5 cm sluoksniu.
  6. Iš tešlos stikline ar puodeliu išpjaukite apskritimus. Sausainius aptepkite plaktu kiaušiniu ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  7. Kepkite 190°C temperatūroje 15-20 minučių, kol paruduos.

Paruoštus sausainius pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

11 etiketo taisyklių, kurių negalite pamiršti

Etiketas yra svarbus gyvenimo aspektas, padedantis išvengti nesusipratimų ir užtikrinti, kad elgtumėtės pagarbiai bei tinkamai įvairiose situacijose. Ar žinote, kur dėti savo rankinę restorane,...

Merkurijaus retrogradas baigėsi: Astrologų prognozės Zodiako ženklams

Po ilgų sunkumų, kuriuos sukėlė Merkurijaus retrogradas, pagaliau pasiekėme lengvą kvėpavimą – šiame etape nebeliks nesusipratimų, atidėjimų ir komunikacijos klaidų. Merkurijaus retrogradas baigėsi rugpjūčio...
---