Pirmadienis, 23 birželio, 2025

Naujausi

Skandinaviško stiliaus pieniška ryžių košė su cinamonu ir spanguolėmis

Tokios ryžių košės dar nevalgėte. Ji gal net taps jūsų mėgstamiausia!

Sudėtis

  • 360 g ryžių
  • 500 ml vandens
  • 1,2 l pieno
  • 0,5 puodelio medaus
  • 3 šaukštai sviesto
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • truputis vanilės
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • džiovintos spanguolės pagal skonį

Vandenį supilkite į storasienį puodą. Ryžius nuplaukite šaltame vandenyje ir sudėkite į puodą. Užvirkite ir uždengę virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių. Ryžiai turėtų sugerti visą vandenį.

Toliau įpilkite 300 ml pieno ir kaitinkite ant minimalios ugnies. Neuždenkite dangčiu ir virkite, kol sutirštės. Likusį pieną supilkite dalimis ir virkite 5 minutes po kiekvienos porcijos. Nuolat maišykite. Pridėkite cukraus, vanilės, cinamono ir druskos. Maišykite, kol pienas viską sugers.

Išjunkite ugnį ir palikite puodą ant viryklės. Pridėkite medaus, sviesto ir išmaišykite. Leiskite pavirti po dangčiu 15 minučių. Košę patiekite apibarstytą džiovintomis spanguolėmis ir cinamonu.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Joninės Lietuvoje: saulės šviesa, magija ir gamtos pagarba

Joninės arba Rasos šventė – viena seniausių ir svarbiausių lietuviškųjų švenčių, švenčiama naktį iš birželio 23 į 24 d., žyminti vasaros saulėgrįžą – ilgiausią...

Netekties ženklai: ką reiškia keisti pojūčiai po artimojo mirties?

Kai netenkame artimo žmogaus, pasaulis tarytum sugriūva. Sielvartas gali būti toks stiprus, kad įprasta kasdienybė tampa nebeatpažįstama. Tuo laikotarpiu Po artimojo mirties daugelis žmonių...
---