Skaniau, nei įdaryti kopūstai, ir geriau, nei keptas šnicelis: puikūs pietūs tiesiai iš orkaitės!

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Su sūriu kepti mėsos kukuliai orkaitėje – lengvai paruošiami ir skanūs. Galite gaminti pietums, vakarienei ir pasiimti juos į darbą.

Jums reikės:

  • maltos mėsos 500 g
  • svogūno 1 vnt.
  • morkos 1 vnt.
  • kopūstų 200 g
  • druskos, prieskonių, žolelių
  • sūrio 100 g
  • pomidoro 1 vnt.
  • augalinio aliejaus 1 valgomojo šaukšto

Gaminimo eiga:

  • Faršą rinkitės pagal savo skonį, galite pasirinkti mėsą ir ją susimalti patys, pagal savo skonį pagardinkite druska ir mėgstamais prieskoniais.
  • Supjaustykite svogūną mažais kubeliais ir apkepkite augaliniame aliejuje.
  • Morkas sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į keptuvę su svogūnais, troškinkite daržoves, kol suminkštės.
  • Supjaustykite kopūstą ir suberkite į daržoves, troškinkite, įberkite druskos ir pipirų.
  • Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi arba folija.

  • Suformuokite faršo rutuliukus ir dėkite į kepimo skardą. Naudodami puodelio dugną, faršo viduryje padarykite įdubimą, į kurį įdėkite po šaukštą daržovių.
  • Tada kiekvieną gabalėlį uždenkite pomidoro riekele, pabarstykite tarkuotu sūriu.
  • Įkaitinkite iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 minučių.
  • Šis patiekalas skanus tiek karštas, tiek šaltas – tai puikus ir greitai paruošiamas maistas.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *