Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Skaniausias blynų tortas. Paragaukite bent kartą gyvenime!

Šis blynų tortas ne veltui tituluojamas skaniausiu. Kodėl? Nesužinosite, kol neparagausite šio deserto! Todėl nepatingėkite ir jį išsikepkite, kai tik turėsite laiko.

Sudėtis

Tešlai:

  • 800-900 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 300 ml pieno
  • 80 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių

Kremui:

  • 650 ml pieno
  • 4 šaukštai krakmolo
  • 3 kiaušiniai
  • skardinė kondensuoto pieno
  • 120 g sviesto

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas

Paruoškite tešlą. Sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinius, vėl išplakite, supilkite pieną ir išmaišykite.

Pusę miltų sumaišykite su kepimo milteliais, išsijokite, supilkite į pieno ir sviesto mišinį. Tada suberkite likusius miltus. Tešlą reikia uždengti ir leisti pastovėti 30 min.

Tešlą iškočiokite į dešrą ir padalinkite į 20 vienodų dalių. Kiekvieną dalį plonai iškočiokite ir kepkite 4–5 minutes 170 laipsnių temperatūroje.

Pagaminkite kremą. Užvirkite pieną. Kiaušinius išplakite su krakmolu. Nesustodami plakti, supilkite karštą pieną. Šiek tiek išmaišykite, uždėkite ant viryklės ir maišydami leiskite kremui sutirštėti. Tada atvėsinkite. Išplakite sviestą, pamažu supildami kondensuotą pieną. Sumaišykite abi kremo dalis.

Kiekvieną gautą blyną gausiai aptepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito. Viršų galite papuošti kakava ar šokoladu. Blynų tortas skaniausias, kai pastovi šaldytuve.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---