Skaniausias varškės pyragas, kokį tik valgiau: šokoladinė tešla su vaisiais ir minkštu varškės įdaru!

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Puikus Brownie pyrago receptas iš „YouTube“.

Jums reikės (kepimo forma 24 × 14 cm):

kiaušinių 4 vnt.

  • 100 g šokolado (tamsaus arba pieniško)
  • 100 g sviesto (ne mažiau kaip 82% riebumo)
  • 100 g rudojo cukraus (4 šaukštų)
  • 100 g paprastų miltų (4 šaukštų)
  • 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
  • 100 g vaisių (bet kokių, šviežių ar šaldytų)

Varškės įdarui:

  • 300 g varškės ( 5–9 % riebumo)
  • kiaušinių (2 vnt.)
  • 20 g kukurūzų krakmolo (1,5 šaukštelio)
  • 50 g cukraus pudros

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite ir sumaišykite iki vientisos masės.
  2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi.
  3. Į kiaušinių ir cukraus masę supilkite tirpintą sviestą su šokoladu, ir vėl viską išmaišykite.
  4. Suberkite miltus ir druską, viską išmaišykite iki vientisos masės.

Paruoškite varškės įdarą:

5. Įdėkite visus ingredientus į dubenį ir sumaišykite iki vientisos masės.

6. Paimkite kepimo formą, dugną padenkite folija.

7. Vizualiai padalinkite tešlą į dvi dalis, pirmąją dalį supilkite į kepimo formą.

8. Išdėliokite vaisius.

9. Ant viršaus šaukštu paskleiskite varškės įdarą.

10. Supilkite kitą tešlos pusę.

11. Ant viršaus sudėkite uogas.

12. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.

13. Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti.

14. Tada išimkite iš formos ir supjaustykite gabaliukais.

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *