Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Skumbrė – tobulas patiekalas. Būtinai išbandykite ir pavaišinkite artimuosius

Sultinga ir labai skani kepta skumbrė nepalieka abejingų. Aštrus marinatas ir nepriekaištinga išvaizda suvilioja kiekvieną. Šis patiekalas tinka ir šventiniam stalui!

Ingredientai:

  • šviežiai šaldyta skumbrė – 2 vnt.
  • česnakas – 3 skiltelės
  • alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai
  • saldžiosios paprikos prieskoniai – 1 arbatinis šaukštelis
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis.

Gaminimas:

Perpjauname skumbrę, pašaliname vidurius, nupjauname galvą ir uodegą.

Išimkite kaulus ir pasidėkite skumbrės filė.

skumbrė

Tuomet paruošiame marinatą. Išspaudžiama česnaką, sumaišome jį su druska, paprika, augaliniu aliejumi. Maišome, kol gausis vienalytė košė.

Marinatą paskirstome ant filė ir tolygiai ištepame per visą paviršių. Tada susukame skumbrę į foliją ir dedame į šaldytuvą marinuotis mažiausiai 3-4 valandas.

skumbrė

Tada išimkite skumbrę iš folijos, atsargiai perkelkite filė į kepimo skardą ir kepkite 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 120° C.

Tada belieka išimti žuvį iš kepimo skardos ir patiekti.

skumbrė

Vaizdo įrašas:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---