Antradienis, 17 birželio, 2025

Naujausi

Šokoladinis keksas. Nostalgija alsuojantis desertas ant jūsų stalo

Šokoladinis keksas, paprastas ir skanus desertas. Jis primins vaikystę ir patiks visiems šeimos nariams. Ypač jį mėgsta vaikai.

Jums reikės:

  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis be kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis kepimo sodos
  • 170 g cukraus
  • 40 g kakavos 
  • 250 ml verdančio vandens
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 90-100 g tamsaus šokolado
  • 40-50 g graikinių riešutų 

Gaminimas:

Smulkiai supjaustykite šokoladą. Susmulkinkite graikinius riešutus. Į dubenį suberkite miltus, sodą ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite. Į kitą dubenį supilkite kakavos miltelius ir cukrų, užpilkite verdančiu vandeniu, gerai išmaišykite su šluotele. Supilkite augalinį aliejų, sumaišykite.

Į skystą mišinį supilkite sausą miltų mišinį su soda ir kepimo milteliais. Maišykite iki vientisos masės. Į tešlą įmaišykite susmulkintus riešutus ir šokoladą. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą. Dėkite į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių). Kepkite 30 minučių. Uždenkite folija ar kepimo popieriumi, kepkite dar 30–40 minučių.

Šokoladinis keksas paruoštas, galite jį aplieti šokoladu ar kitu mėgstu glaistu.

Šokoladinis keksas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---