Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Nuostabaus skonio pyragas, kurį paruošite vos per 15 minučių: šis desertas tikrai patiks jūsų svečiams!

Šį pyragą galite paruošti ir laukdami svečių, ir tada, kai tiesiog norisi kažko skanaus. Tereikės paprastų ingredientų, kuriuos galima rasti kiekvienoje virtuvėje, o šio pyrago ruošimui tikrai neteks sugaišti pernelyg daug laiko.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 1 stiklinės pusiau rupių miltų
  • 1 stiklinės granuliuoto cukraus
  • 1 stiklinės užplikytos kavos
  • 1 stiklinės aliejaus
  • 5 kiaušinių
  • 1 pakelio kepimo miltelių

Užtepimui ir užpilui:

  • abrikosų uogienės (maždaug 300 ml)
  • 250 ml plakamos grietinėlės
  • 250 g pieniško šokolado
  • juodojo šokolado ir šlakelio aliejaus (nebūtina)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Pirmiausia užplikykite puodelį stiprios tirpios kavos ir palikite atvėsti.

Visus tešlai skirtus ingredientus sudėkite į didelį dubenį.

Plakite rankiniu mikseriu iki vientisos masės.

Paruoštą tešlą supilkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą.

Kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Kai  pyragas atvės, užpilkite kava ir patepkite abrikosų uogiene.

Grietinėlę supilkite į puodą, sudėkite šokolado gabaliukus ir nuolat maišydami užvirinkite.

Virkite, kol glajus sutirštės.

Palaukite, kol glajus šiek tiek pravės.

Užpilkite ant pyrago.

2 valandas palaikykite šaldytuve, kad pyragas sustingtų.

Jei norite, prieš patiekdami galite užpilti ištirpintu karštu šokoladu.

Skanaus!

Pamokėlė vaizdo įraše:

 

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---