Tai fantastiškas cukinijų delikatesas – galite jas kepti orkaitėje arba virti aliejuje. Kad ir kokį paruošimo būdą pasirinksite, rezultatas bus fantastiškas!
Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Norint pasigaminti 35 vnt. spurgyčių, jums reikės:
- 1 vidutiniško dydžio cukinijos
- 1 morkos
- 1 mažo svogūno
- 150 g paprastų miltų (1 stiklinės)
- 250 ml vandens (1 stiklinės)
- 4 kiaušinių
- 50 g sviesto
- 5 g druskos
- 10 g kepimo miltelių
- Kepimui tinkamo aliejaus
Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite daržoves.

Cukinijas, morkas ir svogūnus sutarkuokite į vieną dubenį, pasūdykite ir palikite pabūti, kol paruošite tešlą.

Kad paruoštumėte tešlą, į keptuvę įpilkite vandens, supjaustyto sviesto ir druskos.

Užvirkite ir į mišinį suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais – greitai išmaišykite ir nukelkite nuo liepsnos.

Sumaišykite į vientisą mišinį ir leiskite jam atvėsti.

Kol mišinys dar šiltas, maišydami tešlą, į ją įmaišykite po vieną kiaušinį.

Cukinijų mišinį išspauskite rankomis ir įmaišykite į tešlą.

Viską gerai išmaišykite.

Gautą tešlą šaukšteliu išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 18 minučių (stebėkite, kad nesudegtų).


Antrasis variantas – apkepti spurgytes pakankamame kiekyje aliejaus.

Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: