Trečiadienis, 1 spalio, 2025

Naujausi

Stebuklingo skonio obuolių pyragas: skaniausias, kokį esate valgę!

Puikus obuolių pyragas, kurį mes vadiname tiesiog stebuklingu pyragu, nes jis yra labai drėgnas, skanus ir jį galite paruošti beveik įdėdami tik minimaliai pastangų!

Kepimo formos matmenys: 25 × 36 cm (galite kepti ir apvalioje formoje).

Jums reikės:

  • 2 puodelių manų kruopų,
  • 2 puodelių rupių miltų,
  • 3 šaukštelių kepimo miltelių,
  • 1,5 puodelio cukraus,
  • 2,5 kg rūgščių obuolių,
  • 200 g sviesto.

Gamino eiga:

Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite, tada sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su 3 šaukštais cukraus. Jei naudojate labai sultingus obuolius, supilkite atgal į masę tarkuojant išsiskyrusias sultis. Obuoliai turėtų būti drėgni, nes kepant birius ingredientus sultys sulipins juos. Sumaišykite manų kruopas, miltus ir cukrų su kepimo milteliais, padalinkite šį mišinį į 3 lygias dalis.

Kepimo skardos dugne tolygiai paskirstykite vieną birių ingredientų dalį. Tada ant jos sudėkite pusę obuolių masės.

Ant viršaus vėl dėkite vieną dalį birių ingredientų, o ant jos – likusią kitą pusę obuolių masės. Galų gale suberkite likusią trečią birių ingredientų dalį, o ant viršaus išdėliokite supjaustyto sviesto riekeles.

Pyragą kepkite orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min. Skanaus!

Jei pyragą kepsite kitokio dydžio kepimo formoje – galite keisti sluoksnių storį ir skaičių pagal turimą kepimo formą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Mėnesio horoskopas (2025 spalio mėn.): Sužinokite, kuriems Zodiako ženklams atsivers paslėptos finansinės galimybės!

Pasiruošę suderinti savo mėnesį su kosmosu? Šio mėnesio horoskopas atskleidžia galingas įžvalgas, kurios gali viską pakeisti! 🌌 Panirkite į savo astrologinį vadovą žemiau. ♒...

Kaip išvalyti graikinius riešutus be brangių prietaisų

Daugelis žmonių renkasi nuluptus graikinius riešutus, nors tai galima padaryti ir namuose, ypač naudojant specialias priemones, skirtas riešutų branduolių išėmimui. Tačiau egzistuoja keli paprasti...

---