Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Sultinga ir švelni rožinė lašiša kepta orkaitėje! Išbandykite!

Kepta rausva lašiša yra gana sausa ir sprangi, o kepta medaus padaže visada atrodo sultinga, švelni ir labai skani! 

Jums reikės:

  • Lašiša – 700–800 g
  • Sviestas – 100 g
  • Medus – 1,5–2 šaukštai.
  • Sojos padažas – 5 šaukštai.
  • Garstyčios – 2 šaukštai.
  • Druska pagal skonį
  • Juodieji pipirai pagal skonį

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas

Lašišą reikia atskirti nuo žvynų, pašalinti pelekus, uodegą, galvą.  Supjaustykite porcijomis ir pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.

Norėdami paruošti padažą, paimkite nedidelį puodą. Į jį įdėkite sviesto, sojos padažo, medaus ir garstyčių. Padažą kaitinkite ant viryklės ant vidutinės ugnies. Visi ingredientai turėtų būti visiškai ištirpinti, konsistencija turėtų būti tolygi.

Kepimo indą įtieskite kepimo popieriumi, sudėkite lašišą. Užpilkite žuvį padažu. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.

Lašiša paruošta, patiekite su mėgstamomis daržovėmis ir pasirinktu garnyru.

lašiša

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---