Traškūs sūrio piršteliai su mėsa arba „Venecijos piršteliai“- užkandis, kuris buvo išrastas Italijoje. Štai kodėl juos gaminant naudojamas ne vienos rūšies sūris.
Kartais jie yra vadinami aristokratų maistu ir dėl savo formos. Šie kotletai yra pailgi ir maži ir jie yra tikras delikatesas.
mėsos piršteliai" width="800" height="534" />
Jums reikės:
500 g veršienos maltos mėsos

500 g maltos vištienos

70 g kieto sūrio

70 g mocarelos

1 kiaušinis

3 šaukštai grietinėlės

1 svogūnas

3 skiltelės česnako

1 šaukštelis saldžios paprikos miltelių

0,5 šaukštelio juodųjų pipirų

1 šaukštelis druskos

1 šaukštelis cukraus

30 g sviesto

1 čili pipiras

krūva petražolių

1 šakelė baziliko

Gaminimas:
Sumaišykite maltą mėsą. Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką, svogūną ir česnaką. Sutarkuokite abiejų rūšių sūrį. Viską sumaišykite. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, juodųjų pipirų. Smulkiai tarkuotas kietas sviestas įpilamas į bendrą masę.

Gerai išmaišę, suberkite papriką, cukrų, smulkiai supjaustytas petražoles ir baziliką. Dar kartą išmaišykite. Suformuokite pailgus kotletus. Kepkite juos alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių. Ugnis turėtų būti maža, kad sūris lėtai tirptų.

Šiuos kotletus taip pat galite kepti ant grotelių, uždėdami folijos lakštą ir ant jo suformuotus pirštelius.
Sūrio ir mėsos piršteliai turėtų būti patiekiami karšti, kad sūris nesustingtų, o patiekalas išliktų sultingas.
