Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Sužinokite, ką dėti į slyvų uogienę, kad ji pavyktų puikiai

Pradedate virti uogienę, bet nežinote, ką daryti, kad ji nepridegtų? Tiesiog žinokite keletą pagrindinių taisyklių ir viskas bus puiku. Slyvų uogienė – skanus priedas prie sumuštinių, pyragų ir blynų. Ją valgome daugiausia rudenį ir žiemą, kai nėra sezoninių vaisių. Paruošti uogienę nėra sunku, tačiau reikia skirti jai daug dėmesio, nes slyvos greitai pridega.

Kaip nesudeginti slyvų uogienės?

Jei nenorite, kad slyvos pradėtų degti puode, turite pasinaudoti virtuvinio acto gudrybe. Dideliam puodui užtenka vos trijų šaukštų. Acto reikia įpilti tinkamu laiku, o tai geriausia daryti likus kelioms valandoms iki virimo. Tiesiog supjaustykite slyvas, apibarstykite jas cukrumi ir įpilkite tris šaukštus acto. Padėkite 12 valandų, tada uždėkite puodą ant dujų ir kepkite ant mažos ugnies penkias valandas. Jokiu būdu nemaišykite slyvų kepdami, nes tai sutrikdys natūralų barjerą ir vaisiai pradės degti! Paruoštą uogienę sudėkite į švarius ir sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite.

Kokius vaisius rinktis uogienei?

Šiuo metu slyvų sezonas, šiuos vaisius parduotuvėse galite pamatyti patraukliomis kainomis. Ne visos slyvų rūšys tinka perdirbti į uogienę. Venkite minkštų slyvų ir rinkitės kietas ir sultingas. Jos bus itin saldžios ir į uogienę nereikės dėti didelio kiekio cukraus. Jei norite eksperimentuoti su skoniu, įberkite cinamono, kardamono ar įpilkite romo. Jei nuspręsite naudoti alkoholį, įpilkite jo tik pabaigoje, kai nuimsite uogienę nuo ugnies. Šie priedai šiek tiek pagerins skonį, bet neiškreips natūralaus vaisiaus saldumo.

Slyvų

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---