Sužinokite, kaip pasigaminti grietinę iš kefyro ir druskos

Redaktore M.
1 min. skaitymo

Pasidarėte valgyti ir pastebėjote, kad nebeturite su kuo  pagardinti maisto? Apsidžiaugsite sužinoję, kad grietinę galėsite pasidaryti iš kefyro ir druskos!

Reikės:

  • 3,2% kefyro (kuo riebesnis kefyras, tuo skanesnė bus grietinė)
  • gilaus dubens
  • kiaurasamčio
  • švaraus medvilninio audinio
  • druskos.

Gaminimas:

  • Ant dubenėlio dugno užpilkite druskos (maždaug 6 šaukštus), padėkite kiaurasamtį taip, kad jis neliestų dubens dugno.
  • Tarp kiaurasamčio ir dubens dugno turi būti maždaug 6 cm tarpas. Kiaurasamtį apdenkite medvilniniu audiniu. Ant audinio pilkite kefyrą. Tuomet viską palikite 12 valandų pastovėti.
  • Per 12 valandų druska iš kefyro „ištrauks“ skysčio perteklių, ant audinio kiaurasamtyje palikdama labai gerą, aukštos kokybės grietinę, kuri savo skoniu bus net skanesnė nei iš parduotuvės.

grietinę

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *