Prieššventiniu laikotarpiu žuvis virtuvėje atsiduria ant kulinarinio „stalo“ pačiais įvairiausiais pavidalais. Žinoma, pagrindinį vaidmenį tada dažniausiai atlieka karpis, tačiau verta prisiminti ir kitų rūšių žuvis, kurios tiesiog tirpsta burnoje.
Nors kiekviena šeimininkė ar šeimininkas turi savų, patikrintų žuvies ruošimo būdų, aš siūlau rinktis kuo paprastesnį variantą. Tam nereikia nei daug laiko, nei pastangų – užtenka vos keturių ingredientų. Rezultatas – mano šeimos ypač mėgstamas patiekalas, kuris nuo lėkščių dingsta akimirksniu.
Greitas ir paprastas paruošimas

Tokį karpį šventėms paruošti labai paprasta: žuviai nebūtina sudėtinga marinavimo ar kepimo procedūra, o visas kepimo procesas orkaitėje trunka maždaug penkiolika minučių. Tai puikus sprendimas tiems, kurie prieš šventes nenori valandų valandas praleisti virtuvėje, bet vis tiek siekia nustebinti artimuosius skaniu, kvapniu ir sultingu žuvies patiekalu.
Karpis – bet kitaip
Per šventes karpis daugelyje namų yra neabejotinas lyderis ant stalo. Tačiau mano namuose jis patiekiamas kiek neįprastu, savitu būdu. Lengvas paruošimo būdas, mažai ingredientų ir greitas kepimas orkaitėje leidžia išgauti traškią žuvies odelę ir švelnią, minkštą, burnoje tirpstančią žuvies mėsą.
Kaip tiksliai jį paruošti ir kokių keturių ingredientų reikia, papasakosiu kitame žingsnyje – tereikės trupučio laiko ir noro išbandyti šį paprastą, bet labai šventišką žuvies patiekalą.