Traškūs apelsininiai sausainiai

Redaktorė L.
1 min. skaitymo

Jums reikės:

Tešlai:

  • 120 ml kefyro
  • 100 g sviesto
  • 20 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 arb. š kepimo miltelių
  • 300 g miltų

Įdarui:

  • 1 apelsino
  • 60 g cukraus
  • 20 g krakmolo
  • 1 valg. š. manų kruopų

Kaip gaminti?

  1. Kiaušinį išplakite su cukrumi, supilkite kefyrą. Viską gerai išmaišykite.
  2. Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite gabalėliais pjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite trupininę tešlą.  Sumaišykite su kefyru.
  3. Uždenkite plastikine plėvele ir 10 minučių palaikykite šaldytuve.
  4. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu, supjaustykite gabalėliais ir sutrinkite trintuvu. Suberkite krakmolą, manų kruopas ir cukrų, išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Atšaldytą tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, tolygiai patepkite įdaru ir susukite į vyniotinį.
  6. Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.
  7. Kepkite 180°C temperatūroje 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *