Rudens kepiniai: trapūs ir neįprastai skanūs sausainiai prie arbatos

Redaktore E.
1 min. skaitymo

Net jei nemėgstate moliūgų, šie sausainiai užkariaus jūsų širdį!

Sudėtis

  • 200 g moliūgo
  • 100 g minkšto sviesto
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis sodos
  • aliejaus

Moliūgą sutrinkite ant smulkios tarkos, arba perleiskite per mėsmalę. Sudėkite minkštą sviestą, cukrų, sodą ir miltus. Užminkykite minkštą tešlą ir palikite pastovėti apie 15 minučių.

Tešlą iškočiokite į 1,5 cm storio sluoksnį. Išspauskite sausainius specialia forma arba tiesiog stikline. Ruošinius paskleiskite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi ir lengvai suteptos aliejumi.

Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Jei norite, į sausainius įberkite riešutų, o iškepusius pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *