Ketvirtadienis, 31 liepos, 2025

Naujausi

Svogūnai karštame marinate. Bet kokio patiekalo garnyras!

Žmonės, kurie teigia, kad nemėgsta svogūnų, tiesiog niekada nepatyrė, kokios skonio yra svogūnai karštame marinate. Pasigaminti bent porą stiklainių tokių traškių ruošinių tikrai verta, nes ingredientų čia reikia minimaliai, o virti reikės tik porą minučių.

Todėl šiandien papsakosime, kaip greitai marinuoti svogūnus acte. Tokie kvapnūs svogūnai, turintys saldžiai rūgštų skonį, tinka daržovėms ir mėsos patiekalams pagadinti. Negana to, toks ruošinys stovės šaldytuve mėnesį ar net ilgiau.

Svogūnai karštame marinate

Svogūnai karštame marinate

Jums reikės:

  • 500 g raudonojo svogūno
  • 250 ml vyno acto
  • 140 g cukraus

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Pirmiausia nulupkite svogūnus. Atminkite, kad galite rinktis ir baltus svogūnus, tai neturės įtakos skoniui. Kitas dalykas, kad su raudonuoju svogūnu ruošinys atrodo daug patraukliau. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir supilkite į stiklainį.

Į atskirą indą supilkite actą, suberkite cukrų ir padėkite ant ugnies. Galite pridėti gvazdikėlių, keletą pipirų žirnelių ar net lauro lapą. Nors ir be šių prieskonių marinatas yra puikus. Marinatą užvirkite, tada supilkite į ant svogūnų. 

Stiklainį atvėsinkite iki kambario temperatūros ir padėkite į šaldytuvą. Atlikta!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklai, kurie dažniausiai meluoja: astrologų įžvalgos

Nors dauguma žmonių nemėgsta meluoti ir stengiasi kuo greičiau pamiršti situacijas, kuriose teko išsisukinėti, kai kurie zodiako ženklai meluoja taip natūraliai, tarsi kvėpuotų. Astrologų...

Paakių užpildai – ką verta žinoti prieš procedūrą

Paakių užpildai – tai vis labiau populiarėjanti estetinė procedūra, padedanti atkurti jaunatvišką ir pailsėjusį žvilgsnį be chirurginės intervencijos. Norint atsikratyti tamsių ratilų, įdubimų ar...
---