Penktadienis, 6 birželio, 2025

Naujausi

Tailandietiška sriuba – spalvingas pietų receptas

Tailandietiška sriuba – tai spalvingas ir aromatingas patiekalas, garsėjantis savo aštriu, rūgščiu ir saldžiu skonių deriniu.

Tailandietiška sriuba – receptas

Ši sriuba, dažnai vadinama Tom Yum, yra ne tik skani, bet ir kupina naudingų medžiagų.

Tailandietiška sriuba receptas

Ingredientai:

  • 1 litras vištienos arba daržovių sultinio
  • 400 ml kokosų pieno
  • 2 citrinžolės stiebai
  • 5-6 laimo lapai
  • 3 cm imbiero šaknies
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 aitriosios paprikos (čili)
  • 200 g krevečių arba vištienos (nebūtina)
  • 200 g pievagrybių
  • 2 šaukštai žuvies padažo
  • 1 šaukštas laimo sulčių
  • Šviežios kalendros, patiekimui

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimas:
  1. Sultinio paruošimas:
    • Puode užvirkite sultinį.
    • Citrinžolės stiebus lengvai sutrinkite ir įdėkite į sultinį.
    • Įdėkite laimo lapus, smulkiai pjaustytą imbierą ir česnaką.
    • Aitriąsias paprikas supjaustykite griežinėliais ir taip pat įdėkite į sultinį.
    • Virinkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kad sultinys prisigertų prieskonių aromato.
  2. Priedų paruošimas:
    • Jei naudojate krevetes ar vištieną, supjaustykite jas tinkamo dydžio gabalėliais.
    • Pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
  3. Sriubos virimas:
    • Iš sultinio išimkite citrinžolės stiebus ir laimo lapus.
    • Į sultinį sudėkite krevetes arba vištieną ir pievagrybius.
    • Virinkite, kol krevetės taps rožinės arba vištiena išvirs (apie 5 minutes).
    • Įpilkite kokosų pieną, žuvies padažą ir laimo sultis.
    • Gerai išmaišykite ir virkite dar 2-3 minutes, kol sriuba šiek tiek sutirštės.
  4. Patiekimas:
    • Sriubą pilstykite į dubenėlius.
    • Pabarstykite smulkinta kalendra.
    • Patiekite karštą.

Patarimai:

  • Jei norite aštresnės sriubos, naudokite daugiau aitriųjų paprikų arba įdėkite šiek tiek čili pastos.
  • Jei neturite šviežios citrinžolės ar laimo lapų, galite naudoti džiovintus, tačiau švieži suteikia ryškesnį aromatą.
  • Vietoj krevečių galite naudoti kitas jūros gėrybes, pavyzdžiui, kalmarus ar midijas.
  • Vegetariškam variantui, naudokite daržovių sultinį ir tofu arba daugiau grybų.
  • Norint paįvairinti skonį, galite įdėti ryžių makaronų.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Japonijos „Baba Vanga“ perspėja: 2030-aisiais pasaulį vėl užklups pavojingas virusas

Japonų manga kūrėja ir aiškiaregė Ryo Tatsuki, žiniasklaidoje dažnai vadinama „japonų Baba Vanga“, vėl atsidūrė dėmesio centre – jos prognozės dėl artėjančių pasaulinių įvykių...

Kodėl drabužiai praranda spalvą? 10 dažniausių skalbimo klaidų, kurios pagreitina blukimą

Nėra nieko nemalonesnio nei pamatyti, kad mylimi marškinėliai ar ryškus rankšluostis po kelių skalbimų atrodo nublukęs ir praradęs savo pirminį žavesį. Nors dažnai kaltiname...
---