Sekmadienis, 15 birželio, 2025

Naujausi

Tarkuotus burokėlius laikykite stiklainiuose be lašelio acto: jų skoniu tikrai nenusivilsite!

Dažniausiai burokėliai marinuojami su actu, tačiau to kartais norisi išvengti.

Ruduo – idealus metas marinuotus burokėlius ruošti kitaip, be acto.

Taip paruošti burokėliai puikiai tinka prie mėsos ir daugelio daržovių patiekalų, kaip garnyras prie pikantiškų blynų, ir t.t.

Burokėliai puikiai dera ne tik su actu ar krienais, bet ir su prieskoniais, tokiais kaip gvazdikėliai, cinamono lazdelės ar kmynai.

Žinoma, tuo prieskonių sąrašas tikrai nesibaigia. Burokėliai taip pat gali būti derinami su krapais, česnaku, džiovintais rozmarinais ar šviežiu baziliku.

Burokėlius galima valgyti kaip atskiras salotas, jais taip pat galima pagardinti sumuštinius, ir t.t.

Jei norite, kad burokėliai būtų saldaus ir gilaus skonio, prieš dėdami į stiklainį juos apkepkite ir užpilkite marinatu.

Daržovės karamelizuosis ir kartu su obuoliais taps tikru delikatesu žiemai.

Taip pat siūlome išbandyti ir dar vieną burokėlių konservavimo idėją.

Jums reikės:

  • 4 kg burokėlių
  • 4 litrų vandens
  • 10 šaukštų druskos be jodo
  • 1 lauro lapo (vienam stiklainiui)
  • 2-3 kvapiųjų pipirų žirnelių (vienam stiklainiui)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Kruopščiai nuplaukite burokėlius.

Virkite, kol suminkštės.

Kai atvės, nulupkite burokėlius.

Burokėlius sutarkuokite arba supjaustykite plonais griežinėliais.

Sudėkite į stiklainius.

Suspauskite burokėlius švariu mediniu šaukštu.

Į kiekvieną stiklainį įdėkite lauro lapą.

Suberkite kvapiuosius pipirus.

Karštame vandenyje ištirpinkite druską.

Verdančiu skysčiu užpilkite burokėlius.

Viršutinėje dalyje paliekame maždaug 3 cm laisvos vietos.

Sandariai uždarykite ir sterilizuokite maždaug 30 minučių.

Su kuo valgyti marinuotus burokėlius?

Taip paruošti burokėliai puikiai tiks prie vištienos,  kalakutienos, antienos, kiaulienos, jautienos ar žvėrienos.

Jei norite paruošti užtepėlę, tiesiog sumaišykite burokėlius su baltuoju sūriu.

Tarkuotus burokėlius galima naudoti ir įdomiam gruzinų virtuvės užkandžiui – pchali.

Burokėlius sutrinkite su graikiniais riešutais, česnaku, kalendromis, petražolėmis ir granatais.

Suformuokite rutuliukus ir dėkite į šaldytuvą.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip tinkamai valyti grybus: klaida, kuri gali sugadinti visą patiekalą

Grybai – tai ne tik maistingas, bet ir gurmaniškas ingredientas, kuris suteikia patiekalams ypatingą skonį bei aromatą. Tačiau daugelis grybų mėgėjų daro esminę klaidą...

2025 m. birželio 15 d. horoskopas – ką žada astrologai

Birželio 15 d. žvaigždės skatina vidinius pokyčius, kūrybinį įkvėpimą ir svarbius sprendimus – kiekvienam Zodiako ženklui skirtingai, tačiau neabejotinai prasmingai. Avinas Birželio 15 d. atneš svarbių...
---