Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Tikra itališka mocarela namų virtuvėje. Tereikia pieno ir šiek tiek acto!

Tikra itališka mocarela parduotuvėje yra gana brangi. Ją pasigaminti namų virtuvėje yra daug pigiau, juolab kad tereikia pieno ir šiek tiek acto. Pats procesas yra gana greitas ir paprastas.

Pagrindinis dalykas yra tai, kad pienas neturi būti pasterizuotas. Mocarelai reikės 4 litrų nepasterizuoto pieno. Puodą su pienu uždėkite ant ugnies ir pradėkite kaitinti. Pieno užvirinti nereikia, jis turėtų būti tiesiog karštas.

Kai tik pienas sušils, išjunkite ugnį ir įpilkite acto. Jo reikia 8–10 šaukštų, atsižvelgiant į pieno kokybę. Po vieną šaukštą pildamas actą, nuolat maišykite pieną. Actas iškart pagreitina reakciją: pienas tuoj pat ima virsti sūriu, išsiskiria į sūrio mišinį ir išrūgas.

Mišinys turėtų tapti gelsvas. Tai reiškia, kad nebereikia daugiau acto. Išspauskite sūrį iš išrūgų, jį išimkite, o išrūgas vėl dėkite ant ugnies. Pridėkite šaukštą druskos (galima ir daugiau, jei norite sūraus sūrio) ir išmaišykite.

Dar kartą sudėkite mocarelą į išrūgas, kad pasisūdytų. Po to išimkite ir suformuokite rutulį.

Toliau mocarelą reikia atšaldyti, kad ji išlaikytų savo formą. Galite sūrį pamerkti į ledinį vandenį.

Taip paruošta mocarela yra tokia pat skani kaip iš Italijos! Viskam prireikė tik 30 minučių.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...

Kaip mobilus oro kondicionierius gali sumažinti drėgmę namuose – mitas ar tiesa?

Karštomis dienomis daugeliui kyla klausimas, kaip išlaikyti ne tik malonią temperatūrą, bet ir tinkamą oro drėgmės lygį namuose. Drėgmė gali sukelti diskomfortą, paskatinti pelėsio...
---