Tinginių pyragas: paruošimas užtruks tik 5 minutes, o visa kita atliks orkaitė

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Aš jį gaminu kiekvieną sekmadienį!

Ingredientai:

  • kiaušiniai – 3 vnt.
  • cukrus – 200 g
  • vanilinas – 1 žiupsnelis
  • druska – 1 žiupsnelis
  • lydytas ir atšaldytas sviestas – 75 g
  • grietinė – 150 g
  • miltai – 240 g
  • kepimo milteliai – 1 valgomasis šaukštas
  • uogos ir vaisiai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki purios masės. Įberkite vanilino ir supilkite ištirpintą bei atvėsintą sviestą.
  2. Plakite maišytuvu iki vientisos masės.
  3. Suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir iš jų suminkykite tešlą.
  4. Į tešlą įdėkite persikų, ananasų ar uogų gabalėlių.
  5. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
  6. Kepkite 180°C temperatūroje 35-40 minučių.
  7. Išimkite paruoštą pyragą, atvėsinkite ir apiberkite cukraus pudra.

Gero apetito!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *