Šeštadienis, 16 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Tinka ir pusryčiams: avižų pyragas be miltų ir cukraus

Šis avižų pyragas be miltų ir cukraus yra labai skanus ir sveikas. Jam saldumo suteikia džiovinti vaisiai.

Sudėtis

  • 200 g avižinių dribsnių
  • 1 kiaušinis
  • 0,5 šaukštelio sodos (užgesintos actu)
  • 200 g varškės
  • po 50 g razinų, džiovintų abrikosų ir slyvų
  • 250 ml kefyro

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimas

Jei džiovinti vaisiai per sausi, nugarinkite juos verdančiu vandeniu. Nusunkite ir supjaustykite gabalėliais. Kefyrą sumaišykite su soda, užgesinta actu, įmuškite kiaušinį, sudėkite varškę ir avižinius dribsnius. Viską sumaišykite.

Masę palikite 15-20 minučių, kad avižiniai dribsniai gerai išbrinktų, tada įmaišykite džiovintus vaisius.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepkite 30 minučių. Pyragą atvėsinkite formoje, išimkite, nuimkite kepimo popierių ir patiekite. Jei nepakanka saldumo, pyragą užpilkite medumi.

Į pyragą galite pridėti bet kokių džiovintų vaisių pagal savo skonį. Galite jį papuošti šviežių ar konservuotų vaisių griežinėliais ir uogomis.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Plaukų augimo ir sveikų nagų paslaptis: kaip žarnyno sveikata veikia grožį

Daugelis žmonių susiduria su plaukų slinkimo, trapiais nagais ir priešlaikiniu žilimu. Siekiant atsikratyti šių problemų, dažnai pasitelkiamos brangios šampūnų ir kaukių priemonės, tačiau tikroji...

Voratinkliai ir pinigų ženklai: kas iš tiesų slepiasi už vorų buvimo jūsų namuose?

Daugelis žmonių bijo vorų, ir šis baimės jausmas — arachnofobija — yra viena iš dažniausių fobijų pasaulyje. Tačiau kas, jei pažvelgtume į vorus iš...

---