Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Tobulas skaniausio vištienos vyniotinio – receptas Velykoms

Patiekalai šventiniam Velykų stalui visada yra kažkas mėsiško. Bet jei jums pabodo įprastos dešros, kumpiai ir kepta kiauliena, išbandykite pasigaminti švelniausią vištienos vyniotinį. Šis vyniotinis patiks visiems.

Vištienos vyniotinis Velykoms

Vyniotinis labai sultingas ir minkštas, o pikantišką skonį jam suteikia slyvos be kauliukų.

vyniotinis Velykoms

Ko jums reikės:

  • Vištienos filė – 300 g
  • Slyvos be kauliukų – 5 vnt.
  • Graikiniai riešutai – 50 g
  • Kietasis sūris – 40 g
  • Aliejus – 15 ml
  • Druska, malti juodieji pipirai, prieskoniai vištienai, žalumynai – pagal jūsų skonį.

Kaip gaminti vištienos vyniotinį su slyvomis Velykoms:

  • Slyvas gerai nuplaukite ir išimkite kauliukus, jei jie yra. Riešutus susmulkinkite į mažus gabalėlius. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka.
  • Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite per pusę, bet ne iki galo – kad gautųsi plokščias mėsos sluoksnis. Mėsą uždenkite maistine plėvele ir išmuškite virtuviniu plaktuku, plokščia puse – taip bus lengviau ją suvynioti į vyniotinį.
  • Mėsą pasūdykite, papipiruokite, įdėkite mėgstamų prieskonių ir ant jos uždėkite slyvų sluoksnį, ant viršaus uždėkite riešutus ir apibarstykite sūriu.
  • Atsargiai suvyniokite mėsą į vyniotinį ir apriškite kulinariniu siūlu. Lengvai aptepkite aliejumi ir apibarstykite prieskoniais.
  • Kepimo formą išklokite pergamentu ir įdėkite į ją vyniotinį. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite vyniotinį 30-35 minutes.
  • Nuo paruošto vyniotinio nuimkite siūlą, supjaustykite riekelėmis ir patiekite ant stalo. Jį galima valgyti tiek šaltą – kaip užkandį, tiek karštą – kaip priedą prie pagrindinio patiekalo ar garnyro.

Papildomi patarimai:

  • Norėdami sodresnio skonio, į įdarą galite įdėti grybų, paprikų ar kitų daržovių.
  • Jei neturite kulinarinio siūlo, vyniotinį galite pritvirtinti dantų krapštukais.
  • Paruoštą vyniotinį galima aplieti grietinės ar jogurto pagrindu pagamintu padažu.

Svarbu:

  • Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo vyniotinio dydžio ir jūsų orkaitės galingumo.
  • Prieš patiekdami įsitikinkite, kad vištiena visiškai iškepė.

Šis vyniotinis taps puikia alternatyva tradiciniams mėsos patiekalams ant jūsų Velykų stalo.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Gyventojų dėmesiui: gegužę padaugės karinės technikos ir orlaivių judėjimo

Lietuvos kariuomenė informuoja, kad visą gegužės mėnesį šalies teritorijoje vyks intensyvios Lietuvos ir NATO sąjungininkų karinės pratybos. Jose dalyvaus apie 8 tūkstančius karių, virš...

Ketvirtadienio Įkvepiantis Horoskopas (Gegužės 1 d.): Nauja Meilės Aušra Laukia Dviejų Zodiako Ženklų!

Jaučiate kosminę energiją ore? Šiandien gali būti lemiamas pokytis! 🌠 Sužinokite, kaip žvaigždės jums išsirikiuoja ir ką turite žinoti, kad maksimaliai išnaudotumėte tai. ♒...
---